top of page

Wat is

Life

Coaching?

Life coaching is een persoonlijke aanpak om jouw levenskwaliteit te verhogen.

Wat het precies inhoud om iemand zijn levenskwaliteit te verbeteren, hangt uiteraard van persoon tot persoon af. Enkele typische onderwerpen die aan bod komen zijn:

 

- waarom haal ik mijn doelen niet? Zie ik iets over het hoofd of heb ik een gebrek aan doorzettingsvermogen? Hoe kunnen we dat veranderen.

 

- ik voel me de laatste tijd minder gelukkig of heb het gevoel dat het leven maar wat voortkabbelt zonder dat het ergens toe leidt. Kan je helpen hier verandering in aan te brengen?

- ik ervaar enorme stress en kan hierdoor minder presteren op mijn werk. Ook mijn stemming thuis lijdt er enorm onder. Hoe kan ik de stress beheersen of zelfs gebruiken als energiebron?

- ik heb een recente relatiebreuk en vind het moeilijk hierover heen te geraken. Zijn er handvaten die mij kunnen helpen deze periode door te komen?

- er staat iets groots te veranderen in mijn leven en wil graag begeleiding in dit traject. Kan je mij tijdens deze periode helpen?

- ik heb een gebrek aan zelfvertrouwen en ervaar heel wat faalangst. Kan u mij helpen mij weer beter te voelen zodat ik zowel bij familie en vrienden als op het werk sterker kan zijn en sterker kan overkomen?

 

Hoe gaat life coaching concreet in zijn werk?

We beginnen steeds met een verkennend gesprek. Hier nemen we 1 tot anderhalf uur voor. Op die manier krijgen we al een eerste zicht op de uitdagingen die voor ons liggen. We bespreken wat je zou willen bereiken met de coaching, wat de ideale uitkomst zou zijn en op welke manier we daar naartoe werken. 

Na dit eerste gesprek kan je dan kiezen of je aan een coachingstraject begint. Omdat een degelijke en succesvolle life coaching de nodige inzet en toewijding van de coach vraagt, wordt er enkel met pakketten (trajecten) gewerkt in plaats van met losse afspraken. Wanneer een traject is afgerond, is het wel mogelijk om bijkomende losse afspraken te maken. 

In principe duurt een traject 10 weken / 10 afspraken van telkens een uur. Indien je liever afspreekt in blokken van twee uur is dit geen probleem. 

bottom of page