top of page

Lentekriebels als gezondheidsboost...Zoals veel mensen uitkijken naar de eerste sneeuw, zo kijk ik elk jaar uit naar de eerste lentekriebels. Ze komen meestal op als het zonnetje de auto verwarmt en de DJ's op de radio de eerste zomerplaatjes draaien en dan hoppaaa… voor ik het weet ben ik luidkeels één of ander zuiders nummer aan het meezingen. Alsof niemand me kan zien, tik ik redelijk ‘gepassioneerd’ het ritme mee op mijn stuur en duw ik mijn zonnebril wat verder op mijn neus. Deze week was het ein-de-lijk prijs: Spring is in the air… en ik ben benieuwd naar wat die spring nog meer in the air heeft de komende maanden.


Om de één of andere reden krijg ik altijd meer ‘goesting’ in het leven eens die eerste lentekriebels zich in mijn buik, en bij uitbreiding over mijn hele lichaam, gemanifesteerd hebben. En op één of andere manier wil ik dan nog beter voor mezelf zorgen: meer sport, meer gezond eten, meer me-time, meer knuffels, meer quality time met de kids, meer dit, meer dat. Je leest het goed: ik wil van zowat alles meer, want ja, ik ben van het gulzige, genietende type. Altijd al geweest. Gulzig en hongerig naar het leven want ik wil nog nog nog! Tja, ‘nog’ was niet voor niets één van mijn eerste woordjes als kind.

Dat meer en meer willen heeft allemaal weinig met materialistische dingen te maken. Ik wil gewoon nog meer leven, nog meer genieten, nog meer realiseren, nog meer niksen, nog gezonder leven om vervolgens nog meer uitspattingen te doen. Gulzig dus, maar dan zo gezond mogelijk. Iets met balans ofzo… Ik ben zeker dat je nog kan volgen ;-) .
Dat eerste lentegevoel brengt ook een zweem van nieuwe kansen en een mogelijk nieuw begin. En dat voel ik dit jaar misschien nog meer dan andere jaren. Ik ben nooit fan geweest van een lente-detox-periode (in de strikte zin van het woord) om dat nieuw begin in te zetten: voor mij geen sapjeskuur of dagenlang vasten of mijn lichaam pushen om rond te komen met minder dan wat het verdient. Maar een innerlijke lente-schoonmaak om met een nòg beter gevoel aan de lente te kunnen beginnen, daar heb ik dan wel weer zin in.


Zomerse gerechten, zomerse muziek, zomerse temperaturen (vergeef me mijn optimisme), zomerse siesta’s, bring it on! Mediterraans leven en mediterraans eten… het is hoog tijd dat ze de winterse kost verdringen...


Een gezonde reset dus, daar heb ik zin in... om fris en vol goesting aan het nieuwe seizoen te beginnen. Jij ook? Join us!

Vanaf 21 maart start een nieuw online health traject van 10 weken.

Wat kan je verwachten? 10 weken les, motivatie, goesting, uitleg, plezier, coaching over een gezonde levensstijl en alle trucjes om ervoor te zorgen dat je goesting krijgt in die healthy lifestyle (je inspanning) en in een healthy life (je resultaat). Inschrijven kan via mail of via een dm-etje.


En euh… als die lentekriebels je nu nog niet overvallen, kunnen we ze even goed dan nog samen uitlokken. No worries… Spring is in the air.


Viva la vida!


76 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page